Skoterutflykt

En skoterutflykt är en trevlig, social tillställning för alla som tycker som snöskotrar och att vistas i naturen. Ibland är det bara några få vänner eller en familj som anordnar en privat utflykt, andra gånger är det en allmän tillställning som involverar många. Så är det till exempel när FUB, Riksförbundet för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna, arrangerar sin årliga skoterutflykt. Då kommer frivilliga, personal och funktionshindrade och åker skoter på Gruvbergets friluftsområde och grillar korv tillsammans. Det är ett evenemang som är uppskattat och efterfrågat av alla i samhället, och år 2015 var det nittonde året i rad som skoterutflykten arrangerades. Lokala företagare ställer upp med sponsring, till exempel med korv och skotrar, och alla som vill får åka en tur.800px-Snowmobile_Lynx_Enduro_400

Ibland kan det dock gå fel på skoterutflykter. I mars 2015 försvann till exempel tre svenska män under en skoterutflykt i Svalbard. Männen anmäldes som saknade klockan 14 den 12 mars av deras arbetsgivare, efter att de inte dykt upp till jobbet. Alla tre männen arbetade inom turistnäringen. Männen hittades efter en stor räddningsinsats klockan 23 samma dag. Det som räddade männen var att de hade skickat upp en nödraket, och man tror att det var snön och ovädret som gjort att de fastnat. Något som har förbättrat säkerheten under skoterutflykter, vandringar och andra resor in i vildmarken är mobiltelefoner, som möjliggör kontakt med omvärlden nästan oavsett hur långt ut i skogen man befinner sig. Det är därför mycket viktigt att ta med sig en eller flera mobiltelefoner på skoterutflykten, i fall något skulle hända. Man bör försäkra sig om att mobilen är fulladdad innan man åker ut. Om du behöver en ny mobilladdare kan du köpa den på Energizer.se. Vill man vara extra säker finns det numera även portabla mobilladdare som fungerar som en extra energikälla åt mobilen.

Andra saker som kan vara bra att ha med sig har snarare med trivsel att göra än säkerhet: lite matsäck är till exempel bra om man ska vara borta några timmar, och en termos med något varmt att dricka. En filt att sitta på kan vara skönt, och glöm inte heller kameran ifall du skulle vilja ta bilder för att föreviga utflykten!

 

Taggar: , , ,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2020 Skoterevent

virtuoso