Skoter som nöje

För många i de norra delarna av Sverige är skoter en hel livsstil. Snöskotrar används såväl till arbete som nöje. Användningsområdena är många, från arbetsskoterns dragstyrka till sportskoterns lättmanövrerade och glädjefyllda körupplevelse.

Allt fler turister i de svenska fjällen upptäcker de möjligheter till en lyckad fjällsemester som skoteruthyrning och guidade skoterturer ger. Att köra skoter är ett enkelt och roligt sätt att ta del av natur och upplevelser. Att ge bort en skotertur är en uppskattad och lite annorlunda present. En present som passar perfekt till jubilaren som gillar fart och fläkt eller för den naturintresserade som får njuta av en dag på det vackra kalfjället. En romantisk skotertur är även den perfekta gåvan till någon du tycker om och ett populärt komplement till andra uppskattade traditionella presenter som choklad, blommor och sexleksaker.

 

För den som vill ge sig ut på en skotertur gäller det att välja rätt skoter för tillfället. Valet av skoter bör anpassas såväl till det aktuella underlaget och vilken typ av tur man tänkt ge sig ut på. Mångas favorit är touringskotern. Den är lättkörd och har mycket god och bekväm plats för två personer. Touringskotern är det perfekta valet för lugnare utflykter. En så kallad crossoverskoter kör bra såväl i lössnö som längs en uppkörd led. Den är ett utmärkt allroundalternativ som passar de flesta förhållanden och såväl lugna utflykter som adrenalinstinna äventyr. Sportskotern är många ungdomars favorit då den är som gjord för lek i snön. Den är smidig och lätt att hoppa med för den vane föraren.

Person on a snow scooter

 

För den tävlingssugne finns det en rad olika sporter som involverar snöskotrar som skotercross, dragracing och enduro. Skotercross körs av flera förare samtidigt på en bana med svårigheter som kurvor och hopp. Dragracing med skoter kan köras på en vanlig dragracingbana på gräs. Enduro på skoter är en uthållighetssport som körs i svår terräng.

 

Det finns inga lagstadgade regler för hur en skoteråkare ska vara klädd. Men även om du endast ska köra en kort tur glöm ändå inte hjälm, visir och varma kläder. Med rätt utrustning blir skoterturen ett säkrare och behagligare nöje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2020 Skoterevent

virtuoso